Dan otvorenih vrata: Dom mladih Tuzla u novom ruhu!

by admin
| 20:11

U sklopu projekta „Uredimo prilaz u Dom da mladi prave lom“, koji realizuje neformalna grupa mladih ljudi i uposlenici JU „Dom mladih“ Tuzla, danas je ova ustanova organizovala Dan otvorenih vrata.

Cilj ovog projekta bio je da se uredi prilaz Domu mladih, što je i učinjeno kroz tri radne akcije u kojima je učestvovalo preko 70 mladih ljudi. Postavljene su klupe ispred Doma mladih, okrečen je dio fasade, postavljeni su reflektori, tabla sa znakom ustanove, očišćen je kompletan parking i dobar dio iza zgrade JU „Dom mladih“ Tuzla.

Dan otvorenih vrata zamišljen je kao završna manifestacija projekta sa ciljem da se mladima predstave postojeće sekcije, ali i da im se ukaže na njihove mogućnosti te da ih pozovemo da svoje slobodno vrijeme provode u Domu mladih.

-Odziv je bio dobar, te smo sve prisutne proveli kroz Dom mladih predstavljajući im postojeće sekcije, sale koje imamo na raspolaganju, a koje služe upravo mladima za realizaciju njihovih kreativnih ideja. Nadamo se da će mladi prepoznati kapacitete koje im nudimo i iskoristiti ih na najbolji mogući način. Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti putem naše web stranice www.dommladihtuzla.ba, zatim e-mail adrese: [email protected] ili putem facebook profila Doma mladih Tuzla – saopšteno je iz ove institucije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.