Polaganje približiti učenicima: Probno testiranje za eksternu maturu 22. marta

by admin
| 19:23

U osnovnim školama Tuzlanskog kantona 22.03. 2016. godine, u okviru pripreme za polaganje eksterne mature u osnovnim školama, provest će se probno testiranje.

Cilj probnog testiranja da se polaganje eksterne mature što više približi učenicima u smislu upoznavanja sa samim procesom provođenja mature kao i da  učenici spoznaju na kojim oblastima bi eventualno trebali dodatno raditi.

-Nadamo se da će ovo probno testiranje umnogome olakšati samo polaganje mature i dioprinijeti ostvarivanju što boljih rezultata naših učenika prilikom testiranja na zvaničnoj eksternoj maturu u osnovnim školama Tuzlanskog kantona – istakli su u Pedagoškog zavodu Tuzlanskog kantona Tuzla.

Eksterna matura u osnovnim školama Tuzlanskog kantona na kraju školske 2015/2016.godine zasnovana  je na opredjeljenju obrazovnih vlasti u BiH da postupno i sistematski uvode reformske procese u osnovnoobrazovni sistem sa konačnim ciljem provjere i poticanja kvalitete obrazovanja učenika osnovnoškolskog uzrasta i povećanju stepena ostvarenih ishoda učenja na kraju osnovnog obrazovanja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.