Organizacijski propust: Van kapija Tušnja ostali i navijači sa sezonskim ulaznicama

by admin
| 18:21

Zbog velikog interesovanja gledatelja, a nedovoljnog kapaciteta stadiona Tušanj, veliki broj onih koji su željeli gledati današnji nogometni susret Sloboda – Željezničar ostao je van kapija Tušnja.

Ono što je za svaku osudu je podatak da svoje mjesto na tribinama nije mogao naći čak i dio onih koji imaju Slobodine sezonske karte.

– Imam sezonsku kartu i gledao sam sve utakmice ove sezone, čak išao i na gostovanja i ovo što sam danas doživio je sramotno. Na Tušnju sam bio 40 minuta prije utakmice i nisam mogao ući. Na kraju sam prošao kapiju, ali nisam mogao na tribine. Pa zbog čega onda imam ulaznicu koja mi garantuje ulaz na sve utakmice – rekao nam je S.Ć. razočarani navijač Slobode, koji nam se javio nakon utakmice.

Broj prisutnih gledatelja na današnjoj utakmici, koji se prema nezvaničnim procjenama kretao između 7000 i 9000 uveliko je prešao broj raspoloživih sjedećih mjesta, a organizacijski propust je što prava vlasnika sezonskih ulaznica, koji dolaze i na manje atraktivne utakmice, nisu zaštićena na adekvatan način.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.