Čarobno putovanje Balkanom: “Divanhana” Tuzlacima priredila odličan koncert

by admin
| 7:52

Izvrsni muzički sastav „Divanhana“ sinoć je tuzlanskoj publici priredio  putovanje kroz vrijeme i muzičku tradiciju zemalja regiona, još jednom potvrđujući epitete vrhunskih interpretatora tradicionalne muzike sa ovih prostora.

Koncert je održan u sklopu turneje pod nazivom „Zukva“, kojom ovaj bend promoviše istoimeni album, a slično kao i kod njihovih nastupa širom Evrope sala tuzlanskog BKC-a je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, dok su karte rasprodane sedmicama ranije.

-Ne želeći da zvuči kao da izgovaramo fluskule, ali za koncert u Tuzli smo se posebno pripremali I izuzeno nam je važan, jer dva člana iz benda su ovdje kod kuće, a velika odgovrnost je i što smo večeras svirali pred našim profesorima – istakao je Neven Tunjić, jedan od članova “Divanhane”, koji je odličnim naratorskim sposobnostima i intereakcijom sa publikom, sinoćnji koncert učinio još kvalitetnijim.

Publici su se predstavili šarolikim i zanimljivim repertoarom, u kojem se poskakivalo uz slavonski bećarac, uživalo uz romske i pjesme sa juga Srbije i Makedonije, te  u glas pjevalo uz pažljivo odabrane sevdalinke, čija interpretacija i aranžman slušatelja teško mogu ostaviti ravnodušnim.

Izvedbu odlične vokalne solistice Naide Čatić često su prekidali gromoglasni aplauzi, a posebno su upečatljive ostale njene a capello izvedbe pjesama “Đaurko moja” i “Emina”.

Članovi benda: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke), “Zukva tour” nastavljaju koncertima u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, a završavaju je u Banja Luci i Mostaru sa krajem aprila.

(Tuzlainfo team)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.