Dom književnosti: Dan pjesništva sa Mirzom Okićem i Goranom Vrhuncem

by admin
| 5:25

Grupa Lucido u saradnji sa JU „Dom mladih“ Tuzla povodom Dana pjesništva organizira program, koji će biti održan danas 19.03.2016.g. u 12:00 h, u Domu književnosti Tuzla, organizacionoj jedinici Doma mladih na Sonom Trgu.

Ovom prilikom publici će se predstaviti dva nagrađivana i već etablirana pjesnika iz Sarajeva i Zenice, Mirza Okić i Goran Vrhunac.

Mirza Okić je rođen u Sarajevu, a prvu zbirku poezije objavio je 2010.godine, za izdavačku kuću „MostArt“, pod nazivom “Kuoleman Rakastaja”. Njegove pjesme su jake, žestoke i nose poruku razotkrivanja mita razvratnosti unutar jadnog okruženja u kojem obitava.

Goran Vrhunc je također rođen u Sarajevu. Jedan je od osnivača neformalne pjesničke trupe „Diogenes Poetes trupa- Sarajevo 2010“. Dobitnik je prve nagrade Četvrtog međunarodnog festivala za decu, srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina „Janoš Siveri“ 2012.godine za pjesmu „Sara je vo(l)“. Dobitnik prve nagrade Sedmog međunarodnog festivala za decu, srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina „Duško Trifunović“ 2013.g. za pjesme „Andričeva sjena“, „Nespremni“ i „Strah i predrasude“.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.