Međunarodna galerija portreta: Večeras otvaranje izložbe doniranih radova Vladimira Pintarića

by admin
| 6:40
U Međunarodnoj galeriji portreta večeras će biti otvorena izložba doniranih radova hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića (1918-2010). Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 17.03.2016. godine u 19:30 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović. Izložba ostaje otvorena do 30.03.2016. godine. 
 
Radi se o vrlo vrijednoj donaciji umjetničkih djela jednog od najznačajinijih hrvatskih slikara. Međunarodna galerija portreta Tuzla je do sada bila u posjedu jednog umjetničkog djela koje je dobila na poklon od umjetnika 1967. godine a sada će biti upotpunjena zbirka.
 
– Naša institucija se organizacijom izložbe želi zahvaliti Tamari i Nenadu Marinoviću, Rafi Joziću, kao i Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba Republike Hrvatske, koji su omogućili da Grad Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla i Bosna i Hercegovina postanu bogatiji za izuzetno značajna 64 umjetnička djela iz stvaralačkog opusa hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića. Naša institucija se ovom prilikom zahvaljuje Gradu Tuzla i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo koji su finansijski podržali izložbu – istakli su organizatori.
 
Na svečanom otvorenju izložbe će se obratiti predstavnici porodice koji za ovu priliku dolaze iz Zagreba, Generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli gosp. Ivan Bandić i gradonačelnik Grada Tuzle gosp. Jasmin Imamović. 
 
(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.