UKC Tuzla: U posjeti boravila delegacija iz Srbije

by admin
| 11:35

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, jučer je boravila delegacija iz Republike Srbije.

U delegaciji su bili gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović i generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, Aleksandr Jokić, u pratnji svojih najbližih saradnika.

Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić uz predstavnike Vlade TK, ministra zdravstva, dr. Bahrudina Hadžiefendića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja, Mirsada Gluhića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Zlatana Muratovića i predsjednika Privredne komore Tuzla, Nedreta Kikanovića.

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Nešad Hotić, delegaciju je upoznao sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. 

Nakon održanog sastanka delegacija iz Srbije je obišla Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gdje je prim. dr. Emir Halilbegović, načelnik Klinike, predstavio trenutne aktivnosti i govorio o razvojnim ciljevima ove Klinike za budući period – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.