Fondacija tuzlanske zajednice: Ove godine u projekte će biti distribuirano 250.000 KM!

by admin
| 6:08

Fondacija tuzlanske zajednice u 2016. godini distribuirat će minimalno 250.000KM u projekte građana na području pet gradova Tuzlanskog kantona (Tuzla, Kalesija, Lukavac, Srebrenik i Živinice), a sve u cilju razvoja lokalnih zajednica i poboljšanja kvaliteta življenja građana u tuzlanskoj regiji – navode iz ove organizacije.

Planirana sredstva će se distribuirati kroz slijedeće programe i fondove podrške: Program podrške razvoju zajednice, Program podrške mladima, Program podrške otvorenom obrazovanju i Posebni programi podrške.

Sredstva će biti dodjeljivana transparentno, putem javnih poziva i tokom cijele godine. Odluke o dodjeli sredstava će donositi nezavisne  građanske komisije imenovane od strane Upravnog odbora  Fondacije tuzlanske zajednice, a u skladu sa politikom i pravilnicima o dodjeli sredstava i sa unaprijed postavljenim kriterijima za svaki program ili fond.

U prošloj godini Fondacija tuzlanske zajednice podržala je realizaciju 168 projekata sa ukupnim iznosom od 416.446KM čime je uveliko prebačen prošlogodišnji plan.

-Zajedno sa aktivnim građanima, radili smo na renoviranju društveni domova, sanaciji šteta od poplava i klizišta, zbrinjavanju pasa lutalica, podržali smo projekte mladih, otvorenih škola, projekte udruženja i neformalnih grupa, otvorili prvu trening kuću za mlade, stipendirali talentovane mlade sportiste, podržavali projekte iz područja kulture, sporta, zaštite okoliša i mnoge druge dobre ideje. Ukupna vrijednost projekata, uzme li se u obzir volonterski rad i učešće građana, iznosi oko 700.000KM – ističu iz FTZ-e.

Sredstva su obezbijeđena udruživanjem donacija od strane međunarodnih  donatora, partnera, lokalnih vlasti i biznisa, kao i pojedinaca.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.