Gornja Lipnica: Porodica Čanić dvije godine strahuje za živote i imovinu (FOTO)

by admin
| 10:27

Već dvije godine obitelji Čanić nemaju miran san jer klizište koje je pokrenulo ogromne količine zemlje nalazi se iznad njihovih domova. Nakon obilnih padavina 2014. godine u naselju Čane, MZ Gornja Lipnica došlo je do pokretanja više klizišta koje je uništilo par pomoćnih objekata, a oštetilo nekoliko kuća i putnu infrastrukturu.

Danas, dvije godine nakon svega vrlo malo je urađeno na saniranju posljedica, a u najatežoj situaciji su obitelji iznad čijih kuća su se nadvile ogromne količine zemlje koje prijete da sve unište.

Mještani su u više navrata tražili od nadležnih da se pristupi konačnom rješavanju ovog klizišta kako bi obitelji konačno prestli razmišljati o tome hoće li i narednog dana biti živi i u svom domu.

Obitelji Čanić su umorne od zvanja i moljenja da im se pomogne jer je do sada bilo na desetine razgovora, obećanja, ali nažalost bez ikakvih konkretnih rješenja. Sami su nemoćni bilo što napraviti jer su se u protekle dvije godine potpuno istrošili na saniranje domova budući da je voda koja prodire uništila podove i namještaj kao i u pokušaju da zemlju usmjere dalje od svog doma.

Postavlja se pitanje čemu služe sve nadležne institucije i kakav je odnos nadležnih gradskih institucija kad više od dvije godine ne mogu riješiti problem saniranja klizišta koje direktno ugrožava ljudske živote i imovinu.

Kakva je to poruka koja se šalje!? Očekujemo da se u gradskom proračunu koji bi trebao biti proračun svih građana Tuzle iznađu sredstva za rješavanje ovog problema i konačno učini život obitelji Čanić lakšem i bez svakodnevnog straha za život. Ili možda čane ne pripadaju ovom gradu, entitetu, državi!? – navedeno je u dostavljenoj informaciji koju potpisuje neformalna grupa “Građanska inicijativa”.

(Tuzlainfo.ba)

1403 cane 1