“Zam Zam Fight Night”: Mesud Selimović bolji od iskusnog Brazilca!

by admin
| 14:35

Mesud Selimović, jedan od najboljih bh. kikckboxera i član tuzlanskog ” Flek Tom-Cat Teama” sinoć je u njemačkom Ulmu u okviru sportske manifestacije “Zam Zam Fight Night” upisao još jednu vrijednu pobjedu.

Selimović je jednoglasnom odlukom sudija od 3:0 pobijedio Amilcara Alvesa (36), brazilskog MMA borca i nekadašnjeg člana UFC-a.

– Bio je to izuzetno težak meč iz kojeg sam hvala Bogu izašao kao pobjednik. Prije svega moram istaći da mi je bila velika čast biti u ringu sa jednim tako iskusnim i kvalitetnim borcem, a što je bio i moj dodatni motiv. Imao sam kontrolu nad borbom od prve do posljednje sekunde meča i zaista sam prezadovoljan onim što sam pokazao – rekao nam je Mesud Selimović.

Meč je rađen raditi po K-1 pravilima u kategoriji – 91 kg (3 runde po 3 minute) i bio je jedan od 16 profesionalnih mečeva u više borilačkih vještina.

– Želio bih se zahvaliti menadžeru Zahiru Tahuniću na pozivu u gostoprimstvu, te treneru Salki Zildžiću, ostalim trenerima u klubu i mojim klupskim kolegama koji su uveliko zaslužni za ovu pobjedu – istakao je Sellimović.

Pripreme za ovaj profesionalni meč Mesudu Selimoviću omogućili njegovi sponzori Kafeterija “Sagittarius” Tuzla, Salon ljepote MKBeuty, farmaceutska kuća “Zada”, Franc Mont, Tom Cat i Limpio.

Ovo je Selimoviću bila 23 pobjeda u 30 profesionalnih mečeva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.