Fm Jam na filmskom platnu: Naredne sedmice tuzlanska premijera filma “Soul train”

by admin
| 19:02

Filmski projekat “Soul train” koji govori o muzičkom istraživanju u kojem je glavni protagonist Fm Jam ekipa, svoju će premijeru napokon doživjeti i u Tuzli, u petak 18.3.2016. godine.

Frenkie, Soul, Kontra i Billain proveli su četiri dana na šinama, obišli Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo, Konjic i Mostar, upoznali brojne muzičare i sve to zabilježili u svom pokretnom studiju.

Na svom su putovanju upoznali banjalučku Slam Poetry ekipu, u Zenici svirali sa orkestrom i horom KUD “Željezara” Zenica, u Sarajevu gostovali Filharmoniji. Obišli su i Titov tajni bunker u Konjicu gdje im je domaćin bio general Edo Maajka, snimali sa mostarskim reperima, da bi na kraju u Soul Trainu ugostili talentovanog pjevača sevdaha Božu Vreću.

Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu kada je premijera rasprodana, a organizatori sutradan zakazali dodatnu projekciju, koja je također rasprodana.

Ovaj dokumentarac koji je režirao Nermin Hamzagić, a producirala sarajevska produkcijska kuća SCCA/Pro.ba u koprodukciji sa Red Bull Media House iz Austrije, izazvao je veliko zanimanje publike.

Premijera filma biće održana u Kamernoj sceni (Dom mladih) Tuzla, u petak 18.3.2016. godine sa početkom u 18:00.

Ulaz na premijeru biće samo sa pozivnicama, a nakon filma će u Domu mladih biti održan i FM Jam DJs party.

Kako bi se omogućilo zainteresiranim grašanima da pogledaju film, u saradnji sa Kinom Kaleidoskop u Tuzli dogovoreno je da za vikend (subota i nedjelja 19. i 20. marta) film bude prikazan u terminu od 15:30. Oba dana, ulaz na projekcije u Kinu Kaleidoskop se neće naplaćivati.

● Petak 18.03.
● 20h Premijera filma Soul Train // Kamerna scena Doma mladih Tuzla – Ulaz uz pozivnice
● 22h Soul Train Afterparty // Klub Palma – Ulaz slobodan

● Subota 19.03. i nedjelja 20.03.
● 15:30h Reprize filma Soul Train // Kino Kaleidoskop – Ulaz slobodan

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.