Potpisan ugovor: MSŠ Tuzla i Intral BH unaprijeđuju smjer tekstilne i kožarske struke

by admin
| 5:23

Predsatvnici Intral BH d.o.o. Tuzla i JU Mješovita srednja škola Tuzla potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji na području stručnog obrazovanja i usavršavanja učenika zanimanja obućarsko, tekstilne i kožarske struke. Ova aktivnost je podržana od strane USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) kroz grant dodijeljen firmi Intral BH za obuku novih radnika, kao i od strane Grada Tuzla kroz tehničku podršku.

Ovaj sporazum ima za cilj unapređenje razvoja radne snage kroz animiranje učenika da upišu smjer tekstilne i kožarske struke, i njihovo kvalitetno osposobljavnje za tržište rada. Sporazum predviđa unapređenje nastavnog plana i programa u oblasti obrade tekstila i kože, kao i praktičnu nastavu za učenike u pogonima firme Intral BH, Tuzla.

„Grad Tuzla uviđa da mnoge kompanije u zemlji imaju potencijal za izvoz, rast i novo zapošljavanje. Međutim, usljed nedostatka kvalifikovane radne snage kompanijama, kao što je Intral BH, treba više vremena i napora da obuče odgovarajuću radnu snagu sa vještinama u obućarstvu i obradi tekstila i kože. Imajući u vidu ovu činjenicu, Grad Tuzla nastavlja pružati podršku domaćim kompanijama iz različitih sektora, kao i obrazovnim institucijama kroz ciljane aktivnost, koje će omogućiti stručno osposobljavanje i zapošljavanje, u skladu sa potrebama tržišta rada“ – izjavio je nakon sastanka u Gradskoj upravi gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.