Novi uspjeh Dite: Od jučer u prodaji i praškasti deterdžent “Ida”

by admin
| 5:27

Nedavno je u Fabrici deterdženata “Dita” u stečaju d.d. u rad puštena nova mašina za proizvodnju praškastog deterdženta Ida, a već jučer je krenula prva isporuka Ide prema Bingu.

Nakon finansiranja sirovina za proizvodnju deterdženta za suđe 3De i deterdženta za veš Tenza, Bingo je finansirao i sirovinu za 50 tona Ide.

“Nakon četiri godine Ida orange je ponovo na policama Binga. Finansirali smo prvih 50 tona i ovoga ne bi bilo da naši kupci nisu prepoznali kvalitet Ditinih proizvoda koji su ranije plasirani. 3De i Tenzo su ostvarili zavidan share na tržištu, ali i ostali proizvodi iz Ditinog portfolija su našli put do naših domaćinstava. I sada očekujemo podršku naših kupaca kako bi ovaj deterdžent opstao na tržištu. Obzirom da se radi po staroj recepturi, a cijena je zaista prihvatljiva, sigurni smo da će kupci biti zadovoljni.”, istakla je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

„Generalni dogovor nas radnika u Diti jeste da se zadrže sve stare recepture naših proizvoda i da se vrati kvalitet kakav je bio kada smo radili po licenci iz Genove. Nama je najbitnije da se kupac ponovo vrati i da kupi naš proizvod. Prvi put će ga kupiti iz patriotskih razloga tj. zato što je domaći, a drugi put će se odlučiti za kupovinu i nastavit će kupovati samo ako je kvalitetan.“ rekao je Nedžad Gavranović, šef prodaje u Diti.

Emina Busuladžić, jedna od uposlenica u proizvodnji ali i članica vijeća povjerilaca, također je došla u Bingo i propratila ovo lansiranje dobre stare Ide na tržište:

„Ispunilo se ono o čemu smo uporno govorili: da možemo da radimo i da radimo. Još jedan naš proizvod je izašao na tržište, naša poznata Ida, proizvod pristupačan većini naših građana. Ida ima svoj kvalitet i prepoznatljiv miris. Idemo dalje u osvajanje tržišta. Znači Dita polako ali sigurno oživljava. Naša fabrika sada vrijedi mnogo više nego prošle godine i naći ćemo rješenje koje radnicima najviše odgovara.“.

Da su Idu željno iščekivali i naši kupci, posvjedočila je i Esma Jašarević, penzionerka koja je bila prvi kupac Ide:

“Idu sam uvijek kupovala. Bila je dobra i bila je najjeftinija. Mi penzioneri ne možemo kupovati skupe deterdžente za veš. Cijena ovog Ditinog proizvoda je dosta pristupačna. Odjeću pere odlično, a u vrijeme dok je bila dostupna na tržištu nisam imala nikakvih problema sa njom. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što je imam priliku ponovo kupovati”.

Tokom jučerašnjeg dana  Ida Orange je bila dostupna i ostalim Bingovim poslovnicima na području Tuzlanskog kantona, a u narednim danima uslijedit će i isporuka širom Bosne i Hercegovine – saopšteno je iz Binga.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.