Univerzitet u Tuzli: Potpisan ugovor o saradnji sa Univerzitetom iz Bochuma

by admin
| 20:16

Profesor Wilhelm Stelling sa Tehničkog univerziteta (TFH) „Georg Agricola“ iz Bochumu (Njemačka), posjetio je danas Univerzitet u Tuzli i sastao se sa rektorom prof.dr. Enverom Halilovićem.

Sastanku su prisustvovali i prof.dr. Snježana Marić prorektorica za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, prof. dr. Mirza Ponjavić sa Rudarsko-građevinsko-geološkog fakulteta i prof. dr. Almir Karabegović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Sarajevu.

U toku susreta rektor prof.dr. Enver Halilović i prof.dr. Wilhelm Stelling su razgovarali o mogućnostima ostvarivanja akademske saradnje između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Georg Agricola iz Bochuma te o značaju unapređenja i jačanja međuuniverzitetske saradnje u oblasti visokog obrazovanja.

Potpisan je ugovor o saradnji u okviru Erasmus + programa, kojim će se omogućiti mobilnost studenata i nastavnika između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Georg Agricola iz Bochuma.

Univerzitet Georg Agricola iz Bochuma osnovan je 1816. godine kao rudarska škola da bi kasnije izrastao u prestižni Univerzitet na području inženjeringa sa tradicijom dugom više od 200 godina.  Trenutno na Univerzitetu Georg Agricola, studiraju studenti iz 30 različitih zemalja svijeta – saopšteno iz Univerziteta u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)