Sa njima na ti: Pokrenuta web platforma za komunikaciju sa parlamentarcima u TK-u

by admin
| 6:33

Nakon što je u oktobru prošle godine puštena u rad platforma javnarasprava.ba, putem koje građani mogu uticati na legislativni proces na državnom i entitetskom nivou kroz komunikaciju sa izabranim parlamentarcima/kama, platforma je pokrenuta i na kantonalnom nivou.

Osnovna namjena web platforme javnaraspravatk.ba je poboljšanje učešća građana/ki u procesima donošenja odluka u TK i predstavlja pilot projekat uspostave platforme na kantonalnom nivou.

 Putem ove web stranice svi zainteresovani mogu se jednostavno uključiti u raspravu o prijedlozima zakona koji se nalaze u proceduri u Skupštini TK, te komunicirati sa izabranim zastupnicima. Ova platforma također pruža i mogućnost pokretanja peticija ili inicijativa koje će biti upućene Skupštini.

Tim povodom danas će u Tuzli biti organizovana ulična akcija na kojoj će biti predstavljena spomenuta web platforma. Akcija će biti održana  na Korzu (kod sata) sa početkom u 13:00h.

 Ulična akcija u Tuzli jedna je od akcija koje će se tokom marta održati u gradovima u Tuzlanskom kantonu, a na kojima svi zainteresovani mogu iz prve ruke saznati nešto više o ovoj platformi te vidjeti na koji način ona funkcioniše.

 Datumi održavanja akcija su:

08.03. Srebrenik

09.03. Banovići

14.03. Tuzla

15.03. Gračanica

16.03. Gradačac

28.03. Živinice

29.03. Kladanj

30.03. Kalesija / Sapna

31.03. Lukavac

(Tuzlainfo.ba)