Nagrade za najkreativnije: Vispak i Bingo kuhaju sa tuzlanskim školarcima

by admin
| 11:40

Domaće kompanije Vispak i Bingo će tokom mjeseca marta i aprila organizovati kreativne sate u devet osnovnih škola na području grada Tuzle.

Cilj je da u okviru ovog zabavno – edukativnog projekta dvije kompanije uspostave interakciju sa djecom kako bi upravo “vojska najjača” dala svoj aktivan doprinos njegovanju tradicije, očuvanju, ali i kreativnom unaprijeđenju bosanske kuhinje, kao jednog od simbola Bosne i Hercegovine.

Učenici devet osnovnih škola sa područja grada Tuzle će u martu i aprilu crtati i pisati na temu „Bosanska kuhinja u mom domu, a najkreativniji će dobiti razne poklone.

-Krajem mjeseca aprila u maximarketu Bingo Sjenjak biti će priređena zabava za najmlađe gdje ćemo proglasiti najbolje. Bosanska kuhinja kao jedan od najprepoznatljiviji simbola Bosne i Hercegovine je glavna tema ove aktivnosti. Obzirom da kompanije Vispak i Bingo, zaista, doprinose razvoju lokalne zajednice i društva, i da na taj način stvaraju osjećaj ponosa i pripadnosti Bosni i Hercegovini, odlučili su zajedno sa školama unaprijediti kvalitet nastave, i na taj način djeci dati prostora za izražavanje kreativnosti – kazala je Zerina Muco, brand menadžerica kompanije Vispak d.d. Visoko.

Prošle godine, Vispak je u Zenici proveo sličan projekat „Kuhamo zajedno“ u kojem su učenici od drugog do petog razreda aktivno učestvovali u kreativnim radionicama sa ciljem da se putem igre i zabave probudi mašta kod djece, i da im se na taj način približi važnost očuvanja tradicije.

(Tuzlaifno.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.