Bliže se izbori: Zaraćeni trojac tuzlanskog SDP-a ponovo u ljubavi!

by admin
| 13:31

Nakon niza međusobnih optužbi, koje su posebnu težinu imale u magazinu „Mreža“ FTV-a, gdje je trojac Jasmin Imamović, Enver Bijedić i Selim Bešlagić jedan drugom na teret stavljao teške optužbe, od sinoć je sve zaboravljeno – piše Bportal.ba.

Zaraćene strane na sinošnjem je petosatnom sastanku u Tuzli pomirio šef partije Nermin Nikšić, a danas su, na zajedničkoj pres konferenciji GO i KO SDP-a Tuzla, tu vijest saopštila tri aktera donedavnih svađa.

-Moramo raditi na jedinstvu partije. Sva naša razmimoilaženja u mišljenjima, moramo staviti po strani, jer SDP mora zajedno djelovati u Tuzli. Očekujem da će i druge partije lijevo orjentirane na izborima u oktobru zajedno sa nama djelovati-kazao je Enver Bijedić, predsjednik KO SDP Tuzla.

-Mi smatramo da SDP zajedničkim djelovanjem jedini može reintegrisati BiH. Tuzla je nezamjenjiva u BiH i primjer zajedničkog života-kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je po završetku današnjeg pressa zagrlio Bešlagića, kazavši: „Prva ljubav zaborava nema“.

Posljdnji na presu govorio je ratni i poratni gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić, koji se u svom filozofskom obraćanju, donekle, dotakao nedavnih sukoba sa aktuelnim načelnikom.

-Kad se čovjek oženi, u životu ne ide sve kako je zamislio. Tako i u partiji, ne ide sve kako vi zamišljate, ili kako drugi zamisle. Možda je zbog želje da se demokratizujemo za 24 sata, došlo do kuršluza u SDP-u. Odlučio sam da sve svoje sujete stavim po strani, te da zajednički djelujemo. Dogovorili smo se da SDP Tuzla mora povući građansku opciju u Tuzli. Koracima kojim smo išli, nismo radili za jedinstvo-kazao je Bešlagić.
Sutra će u ovoj partiji početi sastanci koji bi trebali iskristalisati i ime budućeg kandidata za gradonačelnika ispred SDP-a.

To, barem prema ranijim najavama, neće biti Jasmin Imamović. Osim što je i sam tvrdio da više ne želi biti kandidat, to su tvrdili i njegovi stranački partneri iz KO SDP.
Ipak, pošto se ljubav ‘ponovo rodila’, ostaje da se vidi, koliko će svi ostati pri nedavno datim izjavama.

(TI/Bportal.ba)