Tuzla: Sutra javna tribina na temu „Upotreba kanabisa u zdravstvene svrhe“

by admin
| 12:30
U Tuzli se sutra 05.03.2016. godine (subota) održati tribina na temu „Upotreba kanabisa u zdravstvene svrhe“. 
 
Organizatori tribine su UKUMS – upotreba kanabisa u medicinske svrhe BiH, udruženje građana „Multi“ i European Students For Liberty (ESFL) pokret.
 
Na tribini će govorit Belmin Šljivić, predstavnik inicijative učenika Medicinske škole Tuzla, Aleksandar Kokotović, predstavnik European Students For Liberty (ESFL) pokreta i udruženja „Legalizuj.rs“, Admir Čavalić, predsjednik udruženja „Multi“ i Božidar Radišić, aktivista iz Slovenije. Tribinu će voditi Merima Bećirović, ESFL koordinator i predstavnica udruženja „Multi“.
 
Na tribini će se govoriti o inicijativi tuzlanskih srednjoškolaca za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, štetnosti koncepta prohibicije, ljekovitim svojstvima kanabisa, te ekonomskoj strani priče o legalizaciji. Pored toga, predstavit će se aktivnosti udruženja „Irka“ i „Lekalizacija“ iz Srbije, te udruženja „Onej“ iz Slovenije.
 
Tribina predstavlja jednu u nizu aktivnosti projekta inicijative za legalizaciju upotrebe kanabisa u zdravstvene svrhe, pokrenutog sa ciljem pomoći bolesnim i teško oboljelim građanima naše države.
 
Tribina će se održati u Kamernoj sali Doma Mladih Tuzla, sa početkom u 10:00 sati.
 
(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.