Učestvuje 500 takmičara: Tuzla domaćin velikog plesnog spektakla

by admin
| 6:58

U organizaciji Plesnog Sportskog Saveza BiH, a izvršnog organizatora Plesnog studija „Sandoval“ iz Tuzle, u subotu 05.03.2016. godine u Tuzli će se održati kvalifikaciono takmičenje u latinoameričkim i standardnim plesovima, te takmičenje školske lige i formacija.

Svake godine početkom marta, Tuzla je domaćin jednog velikog plesnog spektakla, namjenjenog prije svega svim takmičarima i plesno sportskim parovima koji su vrijedno trenirali u proteklom periodu, a kako bi svoje plesno umjeće i vještine odmjerili pred velikim auditoriumom.

-Na ovoj manifestaciji, učešće će uzeti skoro 500 takmičara različitih kategorija, koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, a nama kao organizatorima i domaćinima je ovo idealna prilika da gostima prezentiramo potencijale Tuzle i okoline. Početak takmičenja je planirano za 12h – sportski ples, a u 16h – takmičenje školske lige i formacija, a sve u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Pozivamo Vas da dođete i podržite najbolje bosanskohercegovačke parove, a posebno date podršku plesnim parovima iz Tuzle, koji su ovoga vikenda i domaćini. – istakli su iz PS Sandoval iz Tuzle.

Inače Plesni studio „Sandoval“ je do sada organizovao veliki broj manifestacija takmičarskog i revijalnog karaktera, te se za svojih 14 godina postojanja i kontinuiranog rada pokazao kao dobar organizator. Pored organizatorskih sposobnosti, možemo se pohvaliti sa školovanim i iskusnim trenerima i instruktorima koji vode različite tečaje plesa: Ciciban za djecu od 4-7 god, škole plesa za osnovce, tečajeve za odrasle/građanstvo, Hip hop za teenagere, te odrasle, Zumba fitness, te posebne kurseve za mladence.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.