Festival sevdalinke TK-a: Osmo izdanje 7. aprila u BKC-u Tuzla

by admin
| 6:38

Udruženje estradnih izvođača TK – a i JU Bosanski kulturni centar TK – a Tuzla svake godine, već tradicionalno organizuju Festival sevdalinke TK – a, manifestaciju kojom se bh. tradicijska pjesma čuva u izvornom obliku.

Posljednji festivali sevdalinke su pokazali da se ideja o održavanju ovakve manifestacije pokazala ispravnom, jer je pored već afirmisanih izvođača Festival sevdalinke privukao i mlade, što je i jedan od ciljeva da se sevdalinka prenosi na mlađe naraštaje.

Do sada je u programu Festivala učestvovalo oko 80 izvođača i 30 muzičara koji su pratili izvođače na sceni.

Ovogodišnji, 8. Festival sevdalinke TK – a okupiće kao i do sada veliki broj onih koji žele da izvode sevdalinku, što je pokazatelj da je Festival izazvao veliko interesovanje i da iz godine u godinu prerasta u jednu od najznačajnijih manifestacija koja promoviše sevdalinku kao bh. kulturnu odrednicu. Festival jeste nastao na području Tuzlanskog kantona, ali već nekoliko prethodnih festivala učešće u programu uzeli su izvođači iz regiona.

8. Festival sevdalinke TK – a biće održan 07. 04. 2016. godine u velikoj dvorani BKC – a Tuzla sa početkom u 19,00 sati. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.