Košarka: Sloboda upisala deveti prvenstveni poraz

by admin
| 7:59

Susret koji potencijalno može mnogo značiti za oba tima, jer se bodovi prenose u Ligu za opstanak, odigrali su u Mostaru Student i Sloboda iz Tuzle. Slavili su domaći košarkaši reuzultatom 87-74.

Bila je to utakmica čudnog toka, jer su u prvom poluvremenu bolji bili Tuzlaci, a domaći košarkaši se nikako nisu mogli snaći na zonsku odbranu gostiju. Trener Slobode Džidić je sezonu započeo na klupi Studenta i svakako je mogao spremiti dobru taktiku protiv svog bivšeg tima.

Ipak, nakon odmora kao da potpuno drugi timovi izlaze na parket, te treći period Student dobija rezultatom 31-12. U posljednjoj četvrtini Sloboda stiže do -4 (69-73), ali za povratak u utakmicu nisu imali snage.

Rizvić je sa 33 poena i 12 skokova vodio mostarski Student do pobjede protiv Slobode, tima za koji je nastupao u završnici prošle sezone.

Na drugoj strani Sekulović je imao isti broj poena. U timu Slobode je večeras jako falio učinak njihovog ponajboljeg igrača Sinadinovića koji je odigrao najlošiju utakmicu od dolaska u Tuzlu šutiravši iz igre 0/9.

U posljednjem kolu Lige 12 Sloboda, koja sada ima omjer 9-12 i zauzima 7. poziciju na tabeli, u Mejdanu će dočekati ekipu bijeljinskog Radnika.

(TI/BHbasket.ba)