Fondacija tuzlanske zajednice: Otvoren poziv za nove članove – prijavite se!

by admin
| 7:19

Fondacija tuzlanske zajednice poziva mlade iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika na jednogodišnju avanturu pod nazivom OMLADINSKA BANKA! Poziv je otvoren za nove članice i članove Omladinske banke u nabrojanim gradovima, a put do članstva nikada nije bio lakši – dovoljno je da se ispuni google obrazac (link ispod teksta) i već ste dio ove priče!

Oni koji nam se pridruže imaju priliku učestvovati u jedinstvenom procesu koji mladima omogućava da direktno utiču na unaprijeđenje života u lokalnoj zajednici; dobiće edukaciju o tome šta je zapravo Omladinska banka, kako funkcioniše i koji je njen cilj, a u toku godine naučiće kako prepoznati probleme u svojoj sredini, kako timski i u skladu sa principima Omladinske banke pružiti finansijsku podršku za projekte i ideje mladih i mnogo drugih znanja koja su od pomoći u nastavku školovanja i profesionalnog puta.

Mladi iz Odbora Omladinskih banaka imaju priliku putovati, družiti se, učiti i dobro se zabavljati. Zašto to ne bi bila ili bio ti?

„Ponosni smo volonteri Fondacije tuzlanske zajednice u kojoj učimo grupnom donošenju odluka, timskom radu, pisanju prijedloga projekata i sve to radimo na zabavan način. Kroz godinu dana, koliko traje mandat u Odboru Omladinske banke, izgrađujemo sebe i demokratski donosimo odluke. Naša želja je da aktiviramo mlade ljude da se uključe u poboljšanje društvenog života mladih. U sveopštem sivilu mi želimo biti tračak nade u bolje sutra!“, kažu dosadašnji članovi Odbora Omladinske banke.

Konkurs je otvoren  do 1. marta 2016. godine za sve zainteresovane mlade, od 15 do 25 godina, a dobrodošli su svi koji  žele da se educiraju, rade na jačanju svojih kapaciteta i prave pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Prijavu možete ispuniti na slijedećem linku http://goo.gl/forms/zc1L2paXqU, a za više informacija možeš nas kontaktirati na telefon 035 832 363 ili na mailove: [email protected] (Tuzla), [email protected] (Živinice), [email protected] (Kalesija), [email protected] (Lukavac) i [email protected] (Srebrenik).

Na web stranici www.fondacijatz.org nalazi se više informacija o samoj Fondaciji i programu osnaživanja mladih, kao i na našim facebook profilima (Fondacija tuzlanske zajednice i Omladinska banka).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.