Nepoželjan zbog paradžemata: Zbog Fatmira Alispahića otkazana promocija knjige u Tuzli

by admin
| 13:08

Menadžment Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla otkazao je matineju u povodu 50. godišnjice od objavljivanja „Memoara Živka Crnogorčevića“ na kojoj su trebali uzeti učešće: doc.dr.Edin Jahić, Mr.sc.Fatmir Alispahić i Sabina Babajić dipl. komparativist i bibliotekar, planiranu za petak, 26. februar 2016. godine.

U obrazloženju otkazivanja  su navedeni istupi u medijima gospodina Fatmira Alispahića, u vezi sa organizacijom paradžemata u Bosni i Hercegovini, u kojima se on predstavlja kao njihov zastupnik. Na takav način, gospodin Alispahić podržava vaninstitucionalne oblike organizovanja vjerskih zajednica čime direktno urušava Islamsku zajednicu u BiH, ali i državu i društvo u cjelini. 

Tim djelovanjem, želi da u našoj zemlji stvori vjerske zajednice ali i društvo koje nije kompatibilno sa našim društvom i državom već pripada nekim drugim podnebljima.

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla kao kulturno – obrazovna ustanova koja pripada svim građanima, u svom radu i aktivnostima, neće propagirati osobe i stavove koji zastupaju ovakva djelovanja – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.