Nova stranka u Tuzli: Osnovana „Građanska snaga“, skupu dao podršku i Selim Bešlagić

by admin
| 17:51

Shodno ranijim najavama koje su se mogle pročitati u medijima, Grad Tuzla od danas je bogatiji za jednu novu političku opciju.

Osnivačka skupšina „Građanske snage“ održana je u Hotelu Tuzla, a kako je istaknuto ovom prilikom, „Građanska snaga“ je nova politička partija u Gradu Tuzla, kojoj je primarni cilj da građanima Tuzle ponudi političko osvježenje.

„Trenutno imamo vlast koja nam je nedostupna. Nakon što im na izborima povjerimo svoj glas, oni postaju nezainteresovani za nas i naše probleme. Krajnje je vrijeme da se osvijestimo. Ta vlast živi od našeg novca i tu su samo zato jer smo mi tako htjeli. Zauzvrat nikada nismo tražili puno. Dovoljno je bilo samo da se naš glas čuje. Ni to nam nije omogućeno“, čulo se nakon održane Osnivačke skupštine „Građanske snage“.

Uz uvođenje novog pristupa vođenja politike na području Grada Tuzla, te poboljšanje rada vijećnika i djelovanje u skladu sa potrebama svih građana Grada Tuzle, Građanska opcija će se zalagati za poboljšanje standarda života svih građana Grada Tuzle, vraćanje statusa pravnog lica svim mjesnim zajednicama na području Grada Tuzle, obnavljanje i jačanje komunalne i saobraćajne infrastrukture na teritoriji svih mjesnih zajednica na području Grada Tuzla, uspostavu društvene, ekonomske i političke podloge za unapređivanje lokalne i regionalne samouprave, za brži lokalni i regionalni ekonomski razvoj kroz planiranje industrijskih zona, podršku malim i srednjiim preduzećima i ohrabrivanje lokalne poljoprivredne proizvodnje, te ravnomjeran razvoj svih gradskih i seoskih područja i očuvanje kulturnog identiteta, navedeno je u Statutu Građanske snage.

Na Osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabrano rukovodstvo Stranke. Na mjesto predsjednika je imenovan Dejan Pavić, a za potpredsjednice Jasmina Omerdić i Biljana Pejić. Za generalnog sekretara izabran je Suad Murselović, a za članove predsjedništva Almir Jahić, Anel Kovačević i Emir Mašić.

Bivši načelnik Općine Tuzla, Selim Bešlagić, prisustvovao je današnjoj Osnivačkoj skupštini, te se obratio prisutnima podcrtavajući značaj jačanja građanske svijesti i demokratskog društva u Gradu Tuzla. Pored navedenog, posebno je istakao da je Program Građanske snage upravo ono za šta se on od početka svog političkog djelovanja i zalagao, gdje je čovjek-građanin na prvom mjestu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.