Univerzitet u Tuzli: Podrška pokretanju samostalnog studijskog programa iz psihologije

by admin
| 8:39

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana je javna rasprava o opravdanosti pokretanja samostalnog studijskog programa iz psihologije.

U prisustvu tridesetak predstavnika raznih institucija sa područja Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine u potpunosti je data podrška ovakvoj inicijativi.

Elebarat o razlozima za pokretanje studijskog programa psihologije izložila je prof. dr. Tamara Efendić-Spahić, vanredna profesorica sa katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta u Tuzli. Izneseni su aspekti koji govore u prilog tezi za pokretanje ovog programa. U raspravi su sudjelovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK, Ministarstva zdravstva, zdravstvenih ustanova sa područja TK, Zavoda za zapošljavanje TK, kao i ostali zainteresirani za ovu problematiku.

Mišljenja su bila u pravcu podrške pokretanju studija psihologije. Dakle, inicijativa je naišla na plodno tlo, tako da će inicijatori krenuti u daljnji postupak za osnivanje Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli od akademske 2017/2018. godine – navedeno je informaciji koju potpisuje prof. dr. Tamara Efendić-Spahić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.