Pripreme za lokalne izbore: GO SDA Tuzla organizovao seminar “Organizacija i planiranje”

by admin
| 15:10

Gradski odbor SDA Tuzla danas je u Hotelu Tuzla organizovao seminar pod nazivom “ Organizacija i planiranje”. Seminaru je prisustvovalo više stotina članova i simpatizera Stranke demokratske akcije, ali i gosti iz drugih političkih partija.

Teme koje su obrađene su: Vođstvo – bitne napomene – dr. Amir Karić ; Obilježja izvrsnih organizacija – dr. Dženan Kulović ; Uloga i značaj planiranja i javnog zagovaranja u predizbornom procesu – Valdet Peštalić, konsultant, i dr. Nermin Lapandić.

U uvodnom obraćanju predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović se zahvalio predavačima koji su svoje iskustvo i znanje stavili na raspolaganje učesnicima skupa, te je istakao značaj seminara.

“Ovaj seminar je Gradski odbor SDA Tuzla organizovao u okviru programa edukacije svojih članova i aktivista kao pripremu za predstojeće lokalne izbore. Dosadašnja iskustva su nam pokazala da nažalost nemamo dovoljno znanja iz ove oblasti. Naša ljubav prema Stranci, lojalnost, ideja koju nosimo, nije uvijek dovoljna za postizanje političkog uspjeha. Zato smo ovdje. Svi učesnici imaju priliku da obogate svoje znanje, da unaprijede svoje organizacijske sposobnosti i sagledaju značaj planiranja u predizbornom procesu. Svaki član stranke bez obzira na to koju funkciju obnašao u organizacionoj strukturi mora biti svjestan svog značaja i uloge. Moramo znati rasporediti terete i uloge povjeriti onima koji će ih najlakše nositi. Mi smo jedna velika porodica istomišljenika tako da je ovaj seminar prilika za učvršćivanje i sklapanje novih poznanstava i prijateljstava i jačanje našeg povjerenja i jedinstva. Samo uz dobru organizaciju, sistematičan i temeljit rad i posvećenost poslu ostvarit ćemo krajnji cilj, a to je da se SDA pozicionira kao najjača stranka u Tuzli” – istakao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

Jedan od predavača, dr. Amir Karić istakao je da je ovakav seminar vrlo koristan za aktiviste političkih stranaka kako bi se upoznali sa komparativnim uređenjima lokalne samouprave ili općenito državnim uređenjima u Evropi prije svega.

“ Mnogi aktivisti političkih stranaka koji su sadašnji i budući zastupnici u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti nisu prošli kroz oficijelne programe obrazovanja koji se odnose na državno uređenje, ulogu političkih stranaka itd. Poenta mog izlaganja je da je svaki pojedinac vođa i treba sebe da razumije kao takvog ukoliko je u stanju da inspiriše barem jednu osobu da u sebi pronađe najbolje potencijale kojima će služiti zajednici u kojoj živi” – kazao je dr. Karić.

Slične programe edukacije Gradski odbor SDA Tuzla već realizuje putem Asocijacije mladih i Asocijacije žena.

U okviru današnjeg seminara premijerno se predstavio hor Asocijacije žena GO SDA Tuzla koji okuplja 20 članica i prvi je hor te vrste u Bosni i Hercegovini – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Gradskog odbora SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.