Tuzla noćas slavi: FK Sloboda je novi premijerligaš, slavlje na Trgu slobode!

by admin
| 17:22
3105 sloboda 2

Današnjoj pobjedom na Tušnju nad ekipom Igmana (3:0 – Redžepi, Salamović, Krpić), igrači FK Sloboda ovjerili su prvo mjesto u okviru Prve lige NSFBiH, te se nakon dvije godine vratili u Premijer ligu BiH.

Sloboda je sezonu okončala sa osvojenim 71 bodom, dva više od ekipe Jedinstva, sa kojom su „crveno-crni“  tokom proljetnog dijela prvenstva vodili mrtvu trku za prvo mjesto.

Slobodu je do cilja u drugom dijelu prvenstva sa klupe predvodio slavni trener Miroslav Ćiro Blažević, koji je klubu sa Tušnju donio medijsku pozornost i pune tribine.

Ipak, najveće zasluge za renesansu „crveno-crnih“ pripadaju predsjedniku kuba Azmiru Husiću, koji je Blaževiću i ekipi kvalitetno trasirao put ka prvom mjestu.

Igrači i stručni štab Slobode, nakon proslave na Tušnju, gdje ih je danas bodrilo 8.500 navijača, turističkim vozićem će odvesti počasni krug kroz Tuzlu, te na Trgu slobode zajedno sa armijom navijača slaviti do duboko u noć…

Tuzla noćas slavi, nadamo se prvi od uspjeha koji je je čekaju u narednim sezonama. Dometi slavnog kluba koji slavi 95 godina postojanja, moraju bti daleko veći…

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.