Uspješna akcija MUP-a TK: Pronađena ukradena roba, privedene četiri osobe!

by admin
| 11:17

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teške krađe“ u Ljepunicama, počinjenog 18.02.2016. oko 01,10 sati, policijski službenici PS Zapad – PU Tuzla su brzom intervencijom u neposrednoj blizini objekta nad kojim je počinjeno krivično djelo, zaustavili pmv. „Golf 7“ u kome su se nalazila četiri lica. Radi se o: A.H. rođen 1987. , E.Ž. rođen 1991., Z.S.  rođen 1991. i E.B. rođen 1995. svi iz Lukavca. Obzirom da se radilo o licima koja su bila sumnjiva policiji, te da su se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, istima je oduzeta sloboda i privedeni su u službne prostorije PS Zapad.

 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i postupajući po Operativnom planu vezanom za problematiku krivičnih djela „Teške krađe“, službenici OKP PU Tuzla su zajedno sa policijskim službenicima PS Lukavac dana 18.02.2016. godine ( postupajući po naredbama Općinskih sudova Lukavac i Tuzla) izvršili pretrese na jedanaest lokacija na području Tuzle i Lukavca. Tom prilikom pretresene su kuće, stanovi i pmv. koja koriste navedena lica, kao i stanovi koje koriste N.Ž. rođen 1996.  i E.H rođen 1986. oba iz Lukavca.

 

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz KD „Teške krađe“ počinjenih na području Tuzle i Lukavca, a radi se o: TV plazmi, dva LCD televizora, jednom TV prijemniku, dva playsationa, četiri laptopa, devetnaest muških satova, digitalnoj vagi, pvc. paketiću sa biljnom materijom, pvc. kesi sa praškastom materijom, mobitelima, SIM karticama, raznim alatima i opremom koja je korištena u izvršenju krivičnih djela.

 

Nakon kriminalističke obrade lica: A.H., Z.S., E.Ž. i E.B. su uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teške krađe“ iz čl. 287. KZ FBiH i „Prijevare“ iz čl. 294 KZ FBiH predati nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.