„ARTz“: Večeras počinje sedmodnevni tuzlanski festival savremene umjetnosti

by admin
| 7:12
1405 artz

Festival savremene umjetnosti “ARTz”, koji se u Tuzli održava od 1. do 7. juna, bit će otvoren večeras u 19,30 h, u Ateljeu Ismet Mujezinović .

Festival je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice, Općine Tuzla i British Council BiH, a predstavlja “novi talas” kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu, a najavljen je kao jedini festival u gradu koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao mlade – potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce.

Festival “ARTz” nastaje kao potreba mladih ljudi – umjetnika za kulturnim promjenama u društvu u kojem živimo i dovođenja “Evropskog kulturnog duha” u naš grad, koji se ogleda u atipičnosti festivala: programskim sadržajima (Drum & Bass show, baletni nastupi,audio-vizuelne elektronske radionice, ambijentalno pozorište, kino na otvorenom, ambijentalne promocije književnih uradaka,koncerti klasične i etno muzike, muzejske izložbe, Shakespeare on Screen & elizabetan theatre radionice …)

Festival će otvoriti direktor JU“Međunarodna galerija portreta“ Tuzla – Dženan Jusufović i direktor Festivala „arTz“ – Rusmir Krdžalić, a nakon ceremonije otvaranja i otvaranja izložbe „Fotografija portreta“, na programu će biti koncert Muzičkog orkestra „Balsika“.

PROGRAM FESTIVALA POGLEDAJTE OVDJE.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.