Kantonalni sud Tuzla: Ocu sedam godina robije zbog silovanja kćerke

by admin
| 12:13

Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli u prvostepenom postupku osudilo je Z. H. s područja općine Srebrenik na sedam godina zatvora zbog silovanja kćerke.

 

Kako piše Bportal, njega je sredinom prošle godine službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona prijavila kći koja je navela kako je žrtva višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja. Nakon prijave, ona je smještena u jednu od sigurnih kuća na području TK, dok je Z. H. uhapšen.

Događaj je šokirao sve koji su poznavali optuženog Z. H. i njegovu kćer jer dolaze iz manje sredine. Pogotovo zbog činjenice što je optuženi privatni poduzetnik, oženjen je i ima još djece. Međutim, bilo je i onih koji su izražavali sumnju u navode optužnice jer su optuženog Z. H., kako su tvrdili, poznavali kao čestitog čovjeka.

Ipak, na temelju tvrdnji njegove kćeri, Tužiteljstvo TK podiglo je optužnicu, a uslijedilo je suđenje koje je bilo zatvoreno za javnost i na kojem su izneseni šokantni detalji o višegodišnjem zlostavljanju. Na koncu, optuženom Z. H. izrečena je kazna od sedam godina zatvora, a idućih dana odlučivat će se o produženju mjere pritvora do pravomoćnosti presude.

Inače, nakon što dobiju pismeni otpravak presude, optužba i odbrana, kako to obično biva, očitovat će se o eventualnom ulaganju žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

(TI/Bportal)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.