Program predškolskog odgoja: Počinje obuka za 40 nezaposlenih profesora iz TK

by admin
| 20:00

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla uz finansijsku podršku Federalnog  ministarstvo obrazovanja i nauke, realizovat će šestodnevnu obuku za profesore/ice razredne nastave koji će zbog nedostatka profesora/ica predškolskog ogdoja biti angažirani/e na provedbi Obaveznog programa predškolskog odgoja u godini pred polazak u školu na području Tuzlanskog kantona.

I pored činjenice da je provođenjem projekta  „Obrazovanje po mjeri djeteta u TK-BiH na putu ka EU“ uz podršku partnerske organizacije Save the Children obučen veliki broj profesora razredne nastave za provođenje Obaveznog programa na terenu se ukazala potreba za dodatnom obukom još 40 profesora razredne nastave koju je ovom prilikom finansijski podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke a provodi Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla.

Šestodnevna obuka će se provesti vremenu od 19. februara do 5.marta 2016.godine u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Tuzla, a obuci će prisustvati  40 profesora/ica bez zaposlenja.

 Zbog nedostatka profesora predškolskog odgoja na području TK za realizaciju Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu obuci će prisustvati profesori/ce razredne nastave bez zaposlenja koje su nominovale predškolske ustanove TK, dok su u općinama gdje predškolske ustanove ne postoje nominaciju izvršile općinske službe.

Završetkom šestodnevne obuke polaznici/učesnici će steći neophodne kompetencije za rad sa djecom predškolskog uzrasta kao i kompetencije neophodne za rad sa roditeljima kroz razvijanje partnerstva sa porodicom – istaknuto je u informaciji Pedagoškog zavoda TK-a.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.