Dom penzionera Tuzla: Otvoren mesdžid za korisnike ustanove

by admin
| 16:43

U prostorijama Doma penzionera Tuzla upriličena je svečanost povodom otvaranja mesdžida za korisnike ove ustanove.

Svečanosti su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla, hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić, Esmir-ef. Hasanović,  predstavnice Asocijacije žena MIZ Tuzla, predstavnici Gradske uprave, menadžmenta Doma kao i korisnici ove ustanove.

Glavni imam, hafiz Ahmed-ef. Huskanović izrazio je svoju radost zbog otvaranja mesdžida u Domu penzionera jer mesdžid koji je otvoren je jedan korak naprijed u realizaciji aktivnosti koje Medžlis Tuzla, kroz aktivnosti Asocijacija žena, realizira već nekoliko godina u ovoj ustanovi.

-I mi smo sretni kada su sretni korisnici Doma koji žele klanjati, učiti i čitati o islami i nadam se da će u skorije vrijeme i naše drage komšije katolici i pravoslavci  imati jednu ovakvu mogućnost  –dodao je Huskanović.

-Već dugo vremena postoji potreba da našim korisnicima obezbjedimo i adekvatnu duhovnu skrb. Nakon razgovora sa muftijom Vahid-ef. Fazlovićem ideja o otvaranju mesdžida u našoj ustanovi je i realizovana, kazao je između ostalog direktor Doma penzionera,  Mirsad Bakalović.

Bakalović se zahvalio Gradskoj upravi koja je podržala ovaj projekata a posebno se zahvalio Islamskoj zajednici u Tuzli.

Ovom prilikom Esmir-ef. Hasanović je ukazao na značaj brige o starima, pomenuvši hadis koji govori o tome da nije od nas ko ne poštuje naše starije i ko nije milostiv našim mladim. (Tirmizi i Ahmed, predaju potvrdio Albani). Hasnović se istakao da će u prostorijama mesdžida korisnici Doma penzionera jednom sedmično imati priliku da se druže kroz namaze, predavanja, učenje arapskog pisma i učenje Kur'ana.

Korisnici Doma nisu krili svoju radost što će njihovi penzionerski dani sad biti uljepšani aktivnostima koje će se realizovati u ovom mesdžidu.

Nakon zajedničkog podne namaza upriličena je zakuska na kojoj su se gosti družili i razgovarali sa korisnicima Doma. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.