Novi igrač na Tušnju: Sloboda pojačava odbranu, Musemić traži i golmana!

by admin
| 19:39

Bivši igrač Veleža Samir Merzić (31) novi je igrač tuzlanske Slobode. On će se pripremama Slobode u Antalyji priključiti u nedjelju, potvrdio je za Fenu šef stručnog štaba Tuzlaka Husref Musemić, prenosi Fena.

-Odlazak Nenada Kise poremetio nam je planove o tome da na svakoj poziciji u ekipi imamo po dva kvalitetna igrača. Dolaskom Merzića vjerujem da smo taj problem riješili i da će nam njegovo iskustvo pomoći u nastavku prvenstva – izjavio je trener Musemić.

Merzić je u karijeri, osim Veleža, nastupao za ekipe Usti nad Labem i Teplice (Češka), Senica (Slovačka), Ankar Perm (Rusija), dok je u Veležu neprekidno od 2011. godine.

Istovremeno, u Slobodi su odlučili hitno potražiti još jednog golmana. Naime, na treningu u petak povrijeđen je Mirza Hamzabegović koji će se radi pregleda i liječenja u nedjelju vratiti u Tuzlu.

Uoči današnjeg susreta sa Nordsjaellandom iz Danske povrijedio se i prvi golman Kenan Pirić, pa je cijelu utakmicu branio junior Azir Muminović.

-Moramo pod hitno tražiti još jednog golmana – najavio je Musemić, koji je na prozivci 16. januara imao čak pet čuvara mreže, a sada je potpuno zdrav ostao samo mladi Muminović.

U taboru Slobode vjeruju da povreda Kenana Pirića nije teže prirode i da će on uskoro ponovo stajati na Slobodinom golu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.