Dragan Čović u Tuzli: Istaknut problem nepoštivanja nacionalne strukture u zapošljavanju

by admin
| 6:48

Predsjednik predsjedništva BiH i HDZ-a BiH  dr. Dragan Čović sa izaslanstvom boravio je jučer u radnom posjetu ŽO HDZ BiH Soli.

U prostorijama županijskog i općinskog odbora HDZ BiH Soli i Tuzla, predsjednika Čovića dočekali su član Predsjedništva HDZ BiH iz Tuzlanske županije i zamjenik ministra sigurnosti BiH, Mijo Krešić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Zvonimir Banović, te predsjednici OO HDZ BiH Živinice, Gradačac, Srebrenik, Čelić, Lukavac, GO Tuzla te predsjednici Županijskih odbora: Zajednice žena, Mladeži i Kluba utemeljitelja HDZ BiH Tuzla.

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Zvonimir Banović na početku sastanka izvijestio je predsjednika Čovića oko stranačkih aktivnosti, o pitanjima vezanima za stranku, funkcioniranju vlasti, o sudjelovanju u vlasti HDZ BiH, tj. o ne sudjelovanju i svim posljedicama koje to nosi za sobom, o članstvu i o funkcioniranju ŽO.

Govoreno je i o  problemima s kojim se suočavaju Hrvati na ovom prostoru, posebno kada je u pitanju zapošljavnje mladih, odnosno odlazak mladih ljudi i kompletnih obitelji s ovog područja. Pri zapošljavanju se ne poštuje nacionalna struktura, pa ni pri zapošljavanju u javnim institucijama, što je posebno istaknuto na sastanku.

Predsjednik HDZ-a BiH i  BiH dr. Dragan Čović, u izjavi za medije je kazao: „Ovo je jedna redovita posjeta s ciljem da se porazgovara i sa predstavnicima udruga, katoličke crkve, gospodarstvenicima o uobičajenim temama i problemima koji prate ovaj kraj BiH. Nakon dužeg vremena sam ponovo u Tuzli, razgovarao sam sa stranačkim kolegama o situaciji na županijskoj i općinskoj razini. Mi nismo dio vlasti u ovoj županiji i na taj način se nanosi šteta ljudima koji žive ovdje, a hrvatske su nacionalnosti iz razloga što većina Hrvata u BiH gravitira HDZ-u BiH“.

Na sastanku su iz predsjednika Čovića nazočili i Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH, Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija u Vladi FBiH i Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH – istaknuto je između ostalog u saopštenju za javnost HDZ-a BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.