UKC Tuzla: Rekonstrukcijom do boljih uslova za djecu oboljelu od malignih bolesti

by admin
| 20:05

U organizaciji Klinike za dječije bolesti i Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja PIPOL danas je održan sastanak na kojem je prezentovan projekat “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti”.

Sastanku je prisustvovao gradonačelnik Jasmin Imamović sa saradnicima, predstavnici Ministarstva zdravstva TK, predstavnici Općine Srebrenik, predstavnici Udruženja srce za djecu koja boluju od raka FBiH i predstavnici kompanije Deling. 

Na sasatanku je istaknuto da je cilj projekta obezbjediti adekvatnije uslove za boravak, a samim tim i za liječenje djece oboljele od malignih oboljenja sa područja TK. Kako bi se zadati cilj ispunio pristupit će se rekonstrukciji prostora koji će namjenski biti opremljen za potrebe Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti.

Tuzlanski kanton je vodeći u FBIH kada je riječ o broju oboljele djece od malignih bolesti. Na godišnjem nivou u Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla boravi oko 15 bolesnika starosti od dvije do šest godina. 

Novi prostor Odjeljenja za hematologiju i onkologiju nakon obnove bit će multifunkcionalan i raspolagati će sa pet bolničkih soba, dva kupatila, dva predprostora sa tri sanitarna čvora i jednim tušem, dvije ljekarske sobe, bolničkom ostavom, intervencijom i igraonicom za malene pacijente.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.