Presuda: Jasminu Haliloviću zatvorska kazna zbog krađe 175.000 KM!

by admin
| 12:58

Na osnovu optužnice Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Općinski sud Tuzla je u prvostepenom postupku donio osuđujuću presudu za Jasmina Halilovića (50), nastanjenog u Tuzli, i izrekao mu jedinstvenu  kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 mjeseci, uz  obavezu da oštećenim vrati protivpravnu imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od  174.788 KM.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je podiglo optužnicu protiv Halilovića u februaru 2015. godine zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara  u sticaju sa produženim krivičnim djelima krivotvorenje isprave i posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

U optužnici je navedeno da je Halilović u periodu od marta 2009. do marta 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca „PZC Stupine“ Tuzla u kojem je bio član, na kojima je krivotvorio potpis  ovlaštene osobe i potpisnika tog Udruženja, te je  sa namjenskog podračuna i  računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM.

Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist a oštetio Udruženje i druge članove.

Dakle, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od tri godine, je sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.