GI “Pravda za Mahira”: Sutra u Tuzli Javna tribina na temu “Vršnjačko nasilje kao simptom”

by admin
| 9:15

Javna tribina na temu “Vršnjačko nasilje kao simptom” biće održana u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u petak 12. februara 2016. godine u 17 sati. 

Građanska inicijativa Pravda za Mahira među svojim stalnim aktivnostima održava i javne tribine, nastojeći posvijestiti ovaj društveni problem i prije svega detabuizirati ga. 

Tribine su javne i otvorene za sve, kako mlade, tako i za njihove roditelje, odgajatelje i profesore, kao i za sve druge ljude jer se radi o kompleksnom društvenom fenomenu. One se održavaju u redovnim vremenskim intervalima i u različitim gradovima Bosne i Hercegovine. 

Da bi se ovaj problem postavio onako kako je jedino ispravno – interdisciplinarno, govorit će nam stručnjaci iz različitih oblasti, a koji o ovoj temi mogu vrlo kompetentno govoriti i predlagati smjernice samom društvu u procesu potrebnih promjena – izlaska iz stanja “o čemu se ne govori, toga nema”. 

Izlagači na tribini su: prof. dr. Esad Bajtal, sociolog, prof. dr. Esmina Avdibegović, specijalistica neuropsihijatrije, prof. dr. Dubravko Lovrenović, doc.dr. Nermina Kravić, specijalististca adolescentske neurospisihijatrije, moderatorica: Kristina Ljevak.

Navedeni događaj Biblioteka organizira u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta Tuzla i Građanskom inicijativom Pravda za Mahira.

(TI)