Uz saglasnost Vlade TK: Nova upošljavanja u Narodnom pozorištu, Univerzitetu i Ministarstvu okoliša

by admin
| 14:44

Na danas održanoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela nekoliko odluka kojima odobrava prijem novih uposlenka u tri institucije u kojima ima urpavljačka prava.

Tako je donesena Odluka o davanju saglasnosti JU Narodno pozorište Tuzla za prijem uposlenika na radno mjesto glumac II kategorije na određeno vrijeme (na period od četiri godine), puno radno vrijeme, majstor vlasuljar na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme i majstor tona na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme.

Vlada je također dala saglasnost JU Univerzitet u Tuzli za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa na radno mjesto upravnik ishrane sa VS kvatifikacijom, na neodređeno vrijeme, te zaključivanje ugovora o radu sa izabranim kandidatom kao i za unos njegovih matičnih podataka u jedinstveni sistem centralizovanog obraćuna plaća.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu prostornog uredenja i zastite okolice za prijem državnog službenika, dipl. ing. arhitekture, u radni odnos na neodređeno vrijeme, na radno mjesto stručnog saradnika za prostorno planiranje i urbanizam.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.