Karate: Dina Mahmud u Tuzlu donosi medalju sa Evropskog prvenstva

by admin
| 7:21

Na Kipru se od 5. do 7. februara održavalo 43. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore, i U-21 u karateu na kojem učestvuje 48 zemalja. Prvog dana takmičenja Dina Mahmud članica, KBS “Tuzla-Sinbra”, osvojila je 3. mjesto i bronzanu medalju u kategoriji brobe kadetkinje +54kg.

Dina je u prvom kolu bila slobodna, i čekala je boljeg iz duela Leino Melina (Finska), Kovacevic Ivana (Crna Gora) U drugom kolu je savladala predstavnicu Finske rezultatom 8-1 U četvrtfinalu je bila bolja od predstavnice Španije Frutos Ofelie rezultatom 9-3. U polufinalu je poražena od predstavnice Srbije Durmiš Dine nakon sudijskog izjašnjavanja, rezultat u regularnom djelu je bio 1-1. U meču za bronzanu medalju Dina je savladala predstavnicu Grčke Mpastilu Foteini rezultatom 4-1.

Ovo je prva kadetska medalja sa Evropskog prvenstva još od 2007. godine i medalje koju je osvojio Nermin Sinanović na Evropskom prvenstvu u Izmiru. Dinu Mahmud je do medalje vodila Una Selman-Žilić selektor reprezentacije i trener u KBS “Tuzla-Sinbra.

(TI/RTV7)