Enver Bijedić: Pravimo strategiju, SDP u Gradu Tuzli želi apsolutnu vlast!

by admin
| 13:21

Pod pokroviteljstvom Laburističke partije Velike Britanije, u Tesliću je održano prvo od planirana tri strateška planiranja Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, kojem je prisutvovalo dvije stotine članova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Prvog radnog dana govorilo se o planu rada SDP-a u 2016.godini, odnosno o procesu izrade lokalnih izbornih programa i javnih politika, dok je drugi dan bio rezervisan za rad u grupama.

-“Ako nismo uspjeli sačuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga, hajde da ga počnemo graditi, da izgradimo bratstvo i jedinstvo naroda u BiH, a onda da ga čuvamo kao zjenicu oka”, kazao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH u obraćanju prisutnim članovima.

Predsjednik KO SDP BiH Tuzla, Enver Bijedić u izjavi za portal sdptuzla.ba ističe kako je ovo još jedan u nizu discipliniranih napora koji ima za cilj donošenje temeljnih odluka i aktivnosti za oblikovanje SDP-a na sljedećim lokalnim izborima.

“Sasvim sam siguran da ćemo ovim strateškim planiranjem razraditi jedan, ili više scenarija koji su podložni dinamičkim izmjenama, ovisno o kontrapotezima protivnika, a sve sa ciljem osvajanja apsolutne vlasti u Gradu Tuzli”, izjavio je Enver Bijedić, predsjednik KO SDP BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)