FK Sloboda nastavlja pripreme: Ekipa stigla u Tursku, prva utakmica u srijedu!

by admin
| 11:10

Igrači i Stručni štab FK Sloboda uspješno su doputovali u Tursku, gdje će provesti naredne dvije sedmice

Lideri Premijer lige BiH smješteni u Bellis Delux Hotelu u mjestu Bele, a odmah potom radili su i prvi trening na fudbalskom terenu ovog ekskluzivnog kompleksa.

Izabranici Husrefa Musemića danas su počeli sa žestokim radnim tempom. Treniraće se dva puta dnevno, od 8:30 i 17:30 po našem vremenu, a prvi test meč na programu je u srijedu (10. februar) protiv kazahstanskog Tobola. Utakmica se igra od 16:30 sati.

Na spisku putnika za Tursku našli su se igrači: Kenan Pirić, Mirza Hamzabegović, Azir Muminović, Samir Efendić, Ermin Musić, Darko Todorović, Haris Mehmedagić, Adnan Salihović, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Perica Ivetić, Slobodan Lakićević, Amer Ordagić, Nemanja Stjepanović, Elvis Sarić, Damir Mehidić, Omar Pršeš, Mladen Veselinović, Miljan Govedarica, Anes Haurdić, Zajko Zeba, Mersudin Ahmetović i Sulejman Krpić; stručni štab: Husref Musemić, Nedim Omerović, Amir Spahić, Mirsad Dedić (trener golmana), Almir Seferović (kondicioni trener), Samid Sabitović, Alen Altumbabić (fizioterapeuti) i Semir Salihović (ekonom).

“Nakon što smo okončali prvi dio priprema, na redu je Turska gdje ćemo se isključivo bazirati na uobličavanju tima sa kojim ćemo nastaviti sezonu. Pred nama je veliki posao da uigramo ekip. U ovom trenutku imamo šest  sedam fudbalera koji su iznijeli najveći teret prvog dijela sezone, a u Turskoj ćemo vidjeti kako uobličiti tim koji će nastaviti prvenstvo. Sigurno je i da ćemo na proljeće igrati drugačije, jer ćemo se za svakog protivnika posebno pripremati. U Antaliji ćemo igrati protiv jakih ekipa što nam odgovara. Kroz jake provjere najbolje ćemo se pripremiti za nastavak sezone istakao je pred polazak Nedim Omerović, prvi pomoćnik Husrefa Musemića.

Nakon utakmice se Tobolom (Kazahstan), “crveno-crni” će 13. februara igrati sa danaskim Nordsjaellandom. Protiv kineskog Dalian Yifanga Sloboda igra 16. februara, a “generalka” sa bjeloruskim Dinamom Minsk planirana je za 19. februar. Ekipa se kući vraća 20. februara gdje će obaviti posljednje pripreme za meč 19. kola BHT Premijer lige koji 27. februara igraju u Banjaluci protiv Borca.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.