Moguće ponovno uvođenje avio linije Tuzla-Beč: Pregovori i za dvije nove destinacije

by admin
| 7:17

Uprkos relativno niskim cijenama, nakon samo mjesec dana od pokretanja, donesena je odluka o privremenoj obustavi letova na relaciji Tuzla-Beč sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

 

Cijene karata maksimalno su komercijalizovane i kretale su se od 19 do 47 eura. Međutim, i pored toga, popunjenost letova je bila uglavnom slaba, te je uvedena linija proizvela velike gubitke Međunarodnom aerodromu Tuzla, ali kompaniji koja je vršila prevoz putnika sa tuzlanskog aerodroma,  Montenegro Airlines-u – piše Bportal.ba.

Ipak, kako saznajemo, Međunarodni aerodrom Tuzla još jednom planira ispitati tržište, te eventualno pronaći povoljnijeg avio prijevoznika sa manjom letjelicom za relaciju Tuzla-Beč.

U 2015. godini kroz tuzlanski aerodrom prošlo je 259 hiljada putnika, što je premašilo sva očekivanja. Uspostavljenjem novih linija u narednih pet godina na koliko je potpisan ugovor sa kompanijom Wizz Air, Međunarodni aerodrom Tuzla planira povećati broj letova, ali i linija.

Jedna od mogućih opcija je da se otvori linija za Berlin, te da se ponovo vrati na red letenja Oslo, a u planu su i pregovori o otvaranju linije za London.

(TI/Bportal.ba)