Musemić nakon poraza od Zvijezde: Opomena je došla u pravo vrijeme!

by admin
| 10:58

Husref Musemić dobro zna u kojoj fazi priprema se nalazi njegov tim i da je pred njim tek u Turskoj “finalni rad”. Oblikovanje tima koji će na proljeće pokrenuti premijerligaški karavan. Poraz od Zvijezde nikoga ne može radovati, ali će se iz njega izvući pouke:

“Ovo nam je došlo u pravi trenutak. Pred nama je još dosta posla. Istina, prvo poluvrijeme je ličilo na nešto, drugo ni na šta. U prvom dijelu nismo imali realizaciju, a u drugom dijelu nije bilo voljnog momenta”, objašnjava Musemić.

U Turskoj Crveno – crne čekaju mnogo kvalitetnije ekipe nego što je to Zvijezda. Idealni sparing partneri za brušenje forme, motiv i zalaganje prvotimaca.

“Sigurno je da u Turskoj nećemo više ovoliko kombinovati i počinjemo uigravanje sa manje izmijenjenim timom. Biće to vrijeme kada ću bolje vidjeti koliko koji fudbaler može i šta od svakog od njih možemo očekivati. Ovo je došlo u pravo vrijeme”, zaključuje šef struke tima sa Tušnja.

Nenad Kiso (26) od jučer više nije član Crveno – crnih, te će karijeru nastaviti u inostranstvu. Nenad Kiso je na Tušanj stigao u septembru 2014. godine. Ove sezone je upisao 10 nastupa. Četiri je bio starter, a šest puta je u igru ulazio sa klupe. 

(TI/FK Sloboda)