FK Sloboda: Dugovanja 7,7 miliona KM, malo vremena za premijerligašku licencu!

by admin
| 20:09
0206 sloboda

U sali Kantonalne privredne komore Tuzla večeras je održana Izvještajna skupština FK Sloboda.

Izvještaj Upravnog odbora na čelu sa Azmirom Husiće pokazao je da novi čelnici Kluba sve rade transparentno i da su u periodu od februara 2013. do danas sve obaveze prema igračima, struci, dobavljačima izmirene na vrijeme.

On je jednoglasno usvojen.

“Dok god sam na čelu Slobode tako će biti. Polako vraćamo povjerenje ljudima i mislim da ćemo u budućnosti raditi još bolje, te od Slobode napraviti stabilan klub”, ustvrdio je predsjednik Husić otkrivši informaciju da je do sada, zajedno sa svojim saradnicima otpisao 224.750 KM duga koji je bio na plećima Kluba.

“U ovom momentu naš prioritet je aplikacija za licenciranje za Premijer ligu BiH. Imamo malo vremena jer do 10. juna moramo ispuniti 54 tačke. Stoga, ovim putem pozivam sve članove Skupštine da se uključe u rješavanje ovog problema” apelirao je Husić otkrivši da je do sada dogovoreno više vansudskih nagodbi predmeta koji su već imali sudsku presudu poput dugova prema Royalu, Transturistu, Off – setu, te fizičkim licima Amiru Ibriću i Muameru Zoletiću.

Članovi Skupštine upoznati su i sa klupskim dugovima nastalim od 2004. do 2012. godine koji ukupno iznose 7.7 miliona KM!

Najveće dubioze napravljene su 2008. godine – 1.225.057 i 2010. godine – 1.009. 266 KM.

Na ovoj Skupštini Klub je dobio i pet zamjenskih, novih članova.

Naime, Stjepan Jukić je podnio ostavku na članstvo u nejveće klupsko tijelo, Enver Bijedić i Ejub Mumić zbog neprisustvovanja većem broju sjednica takođe su zamijenjeni, a Skupština je popunjena i sa dva člana koje je trebao predložiti NS TK.

Tako su novi članovi Skupštine postali: Samir Cipurković, Amir Azabagić, Zlatan Begić, Emir Sejranić i Aleksandar Jović.

Važno je dodati da je za predsjednika Komisije za statutarna pitanja izabran Zlatan Begić, dok je Mirsad Muharemagić, predsjednik Skupštine najavio da će se zbog zdravstvenih problema povući sa te funkcije.

Naredna sjednica najvećeg klupskog tijela najavljena je za 20. juli.

(TI/fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.