Projekat BIT centra Tuzla: Studentima omogućeno prvo praktično radno iskustvo

by admin
| 14:13

Krajem ove radne sedmice u Tuzli je održana ceremonija dodjele Cerifikata za učešće u programu “Moja praksa“ koji u Tuzli implementira BIT Centar.

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation» i ED Centra Sarajevo, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» i program pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

Programi su namjenjeni studentima tehničkih fakulteta koji će, nakon praktične obuke iz oblasti IKT-a i poduzetnišva, dobiti mogućnost da u skladu s njihovim znanjima i vještinama provedu mjesec dana na praksi u preduzećima, radeći na stvarnim projektima. U ovom semestru u okviru programa «Moja praksa» su učestovali studenti Univerziteta u Tuzli.

Program « Moja praksa» provodi se u dva dijela, prvi dio je teoretski i tada studenti pohđjaju edukaciju, a nakon toga slijedi drugi praktični dio kada studenti idu na praksu u kompanije u trajanju do maksimalno 150 sati. U četvrtom ciklusu «Moja praksa» od ukupno 52 studenta koji su završili program 50 studenta je po prvi put imalo mogućnost da se susretne s radnim okruženjem u nekoj od kompanija.

Partnerske kompanije na ovom projektu su bile: Revis doo, Leftor doo, CA Design doo, Fondaciji za inovacije i tehnologiju, UG Magic Factory, Elatec doo, MKF MI Bospo, JU Dom mladih, Trans Tursit doo., Studentski hotel Dorrah doo., Obnova-kop doo., Kera i Disk doo., Sicon Sas doo, Centar za razvoj i podršku, Centar za poduzetništvo Austrofon dookoje su omogućile studnetima da svoje prvo praktično radno iskustvo steknu u njihovom radnom okruženju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.