Zimska liga TK: Ekipa Proletera iz Slavinovića postigla veliki uspjeh

by admin
| 7:53

Na prvenstvu TK u malom nogometu “Zimska liga za dječake 2006-2007” koje je igrano prošlog vikenda u Lukavcu u organizaciji Nogometnog saveza TK, prvo mjesto su osvojili dječaci FK Budućnost Banovići, a veliki uspjeh su postigli i mladi nogometaši FK Proleter Slavinovići, koji su stigli do finala u konkurenciji 16 ekipa sa područja TK.

Ekipa trenera Adnana Sarajlića i Amira Palislamovića u finalu je poražena od ekipe Budućnosti rezultatom 1-0, a gol su primili 13 sekundi prije kraja. Njihov uspjeh je veći što su u ekipi nastupila samo tri igrača rođena 2006. godine, dok ih je većina čak tri godine mlađa,

U utakmici za treće mjesto igrali su Sloga Simin Han i Klub 7 Tuzla, a na kraju su bili uspješniji dječaci su bili ekipe Sloge rezultatom 2-0.

Pored najbolje plasiranih ekipa birani su i pojedinci turnira, pa je za najboljeg golmana izabran Muhamed Tufekčić, Proleter Slavinovići, strijelac Semir Krnić, Sloga S.H, a najbolji igrač je Faruk Zrnić, Budućnost.

Treba napomenuti da je do sada učestovao rekordan broj ekipa (16) i to: Colibri Husino, Tempo Gradačac, Respect Kalesija, Zvijezda Gradačac, Sloga Simin Han, Mramor Mramor, Klub 7 Tuzla, Mladost Puračić, Orahovica 74 D.Orahovica, Eurogol Živinice, Proleter Slavinovići, Pjetlić Tuzla, Kaskada Gračanica, Memići Memići, Sportik Tuzla i Budućnost Banovići.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.