MUP TK: Kod Tuzlaka R.M. pronađene veće količine marihuane

by admin
| 9:17

U četvrtak, 28.01.2016.godine službenici OKP PU Tuzla su, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija u Tuzli  koje koristi R.M., rođen 1991.godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa,  pronađeno je i oduzeto 14 manjih pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira  na opojnu drogu  „Marihuanu“ i jedno veće pvc pakovanje  u kojoj su se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marrihuanu“.

 R.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije  PU Tuzla radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stav 1. KZ FBiH, dok je pronađena droga privremeno oduzeti radi vještačenja.

Službenici OKP PU Tuzla nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja,  a protiv R.M.  će nadležnom Kantonalnom tužiulaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.