Muzički spektakli u Tuzli: Na Tušanj stižu Dino Merlin i Goran Bregović!

by admin
| 11:34

U 2016. godini Tuzla će biti domaćin dvaju velikih muzičkih događaja. Naime, na stadionu Tušanj u godini pred nama, prema informacija Faktor-a, trebali bi biti održani spektakli u režiji Dine Merlina i Gorana Bregovića.

Mađioničar bi u Gradu soli trebao pjevati u augustu, ali još nije određen tačan datum. Inače, nakon malo dužeg zimskog odmora Dino Merlin se priprema za prvi koncert u 2016. godini. Naime, najveća balkanska muzička zvijezda prvi koncert u nastavku velike turneje “Hotel Nacional“, na kojoj promovira istoimeni album, održat će u Austriji, a nastupit će u Dornbirnu. Sedam dana poslije ovog nastupa zabavljat će hiljade posjetilaca u Areni Varaždin, a 27. februara u dvorani „Golovec“ u slovenskom Celju.

I menadžment Gorana Bregovića želi organizirati spektakl na Tušnju, a prema informacijama planirano je da svjetski poznati muzičar zajedno sa Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem, te Orkestrom za svadbe i sahrane nastupi u Tuzli. Prvobitno je planirano za kraj jula, ali zbog Dine Merlina odlučili su da sve, najvjerovatnije, pomjere za kraj maja.

Ovaj koncert bio bi održan se u sklopu turneje „Ko ne poludi nije normalan“, kojom se obilježava 40 godina od osnivanja “Bijelog dugmeta“, a iza ovog uspješnog projekta kao producent stoji Adis Gojak.

– Više informacija o ovom jedinstvenom događaju bit će poznato krajem mjeseca. Tačno je da postoje pregovori oko koncerta u Tuzli. Za organizaciju je zadužen Fikret Vukalić Fantom, koji već pregovara sa sponzorima i čelnicima grada. Želja nam je da u sklopu turneje “Ko ne poludi nije normalan“ održimo još nekoliko koncerata u BiH – rekao je Adis Gojak, javlja Faktor.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.