Pogrešna procjena kompanije MySky: Ukida se avio linija Tuzla-Beč!

by admin
| 13:04

Vijest koja će mnoge razočarati, nakon cjelokupne euforije oko uspostavljene linije, jeste da se avionski letovi sa Međunaronog aerodroma Tuzla za Beč ukidaju.

Prenosimo kratko saopštenje sa web stranice firme MySky koja je u saradnji sa avio kompanijom Montenegro Airlines od 23. decembra prošle godine uspostavila redovnu čarter liniju Beč – Tuzla – Beč.

 – Poštovani, svi letovi u narednom periodu su iz komercijalnih razloga trajno obustavljeni. Svima koji su kupili karte novac će biti vraćen na način kako su karte i platili (nije potrebno dostavljati zahtjev za povrat). MySky putnicima i kupcima ostaje na raspolaganju za sva dodatna pitanja, stoji u saopštenju.

Prvi promotivni let na relaciji Tuzla – Beč je obavljen 23. decembra 2015. godine.

Zanimljivo je da su iz kompanije MySky prije manje svega nekliko sedmica u javnost poslali infomaciju da su nakon prvog leta kompaniju obasipaju pozitivne reakcije javnosti, putnika, osoblja i uprave Međunarodnog aerodroma Tuzla kao i potencijalnih putnika. Očigledno je da su, nažalost, iz komapnije MySky imali loše procjene kada je u pitanju zainteresiranost putnika, kojima prilično česta autobsna linija Tuzla-Beč, finansijski ipak mnogo povoljnija.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.