Livnica čelika: Ministar Mićanović pozvao radnike da zamrznu štrajk glađu

by admin
| 12:44

Resorni ministar u Vladi TK-a, Srđan Mićanović, razgovarao je danas u krugu fabrike Livnice čelika Tuzla sa radnicima koji već četvrti dan štrajkuju glađu te ih zamolio da zamrznu štrajk do ponedjeljka, jer su u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Predloženo je da se štrajk zamrzne do ponedjeljka kada se u očekuje održavanje sastanka sa predstavnicima Vlade FBIH.

Radnici su i ovom prilikom ponovili da štrajk neće prekinuti dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Budući da, prema riječima ministra Mićanovića, ne postoji zakonska osnova za ispunjenje zahtjeva koji se odnosi na isplatu ličnog dohotka, mogući izlaz trebao bi ponuditi sastanak sa savjetnikom premijera FBiH, zakazan za početak sljedeće sedmice u Sarajevu, gdje će prisustvovati i predstavnici radnika kao i predsjednik sinidikata metalaca FBIH Mešan Vildić.

Predsjednik sinidikata metalaca FBIH Vildić pozvao je radnike na strpljenje. Resorni ministar je u obraćanju radnicima istakao i da je otkočen proces preuzimanja radničkih knjižica – saopšteno je iz Vlade TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.